Voorkom dat je het koud krijgt met de juiste rijkleding

Ook in de koude wintermaanden is het fijn af en toe eruit te gaan en een mooie rit te maken met je paard. Veel mensen krijgen in deze maanden echter last van de kou. De oplossing is eigenlijk heel simpel. Slecht weer bestaat eigenlijk niet, je hebt gewoon de juiste kleding nodig. Bij Braaaf Ruitersport ben je aan het goede adres. Het merk Pikeur biedt bijvoorbeeld speciale broeken die je benen geheid warm zullen houden. Denk aan de softshell rijbroek, gemaakt van de warmste materialen. Je benen kunnen hier niet geraakt worden door wind en vocht. Naast een goede broek zijn er natuurlijk nog een paar kledingstukken essentieel voor een warme winterrit.

Warme rijlaarzen

Op een dag dat het echt koud is, volstaan je rijlaarzen misschien niet. Zelfs met de dikste sokken kan het nog steeds erg koud zijn voor je voeten. Op zo een koude dag kun je dan misschien ook beter rijden met echte outdoor laarzen, zoals de Dubarry laarzen dames. Dit merk komt uit Ierland en zijn gemaakt om van de buitenlucht te kunnen genieten onder barre weersomstandigheden. De laarzen zijn gemaakt van stevig leer en zijn zo ontworpen dat ze comfortabel zitten.

Winterhandschoenen met grip

Je handen vormen ook een onderdeel van je lichaam dat snel koud wordt tijdens een winterrit. Je hebt dus goede handschoenen voor paardrijden in de winter nodig. Ten eerste is het belangrijk dat ze veel warmte bieden, dus ze zullen wat dikker zijn dan handschoenen die je voor paardrijden gewend bent. Je wilt natuurlijk niet dat je verfijnde grip hiermee erop achteruit gaat, dus is het van belang dat de winterhandschoenen extra goede grip hebben.

De bescherming van je bovenlichaam

Net als een softshell broek, heb je ook softshell jassen en bodywarmers. Deze zijn zowel winddicht als waterafstotend en gevoerd met de warmste materialen zoals fleece. Bij de meeste jassen is je nek nog niet voldoende afgedekt, dus kun je het beste een nekwarmer onder de jas dragen en een muts. Over deze muts kun je eventueel weer de capuchon trekken om jezelf tegen weersomstandigheden te beschermen.

Kies de juiste materialen

Het belangrijkste bij goede rijkleding voor de winter is het materiaal waarvan het gemaakt is. Denk bijvoorbeeld aan schapenwol, dat een van de warmste materialen is die er bestaan. Je kun wol vinden in goede sokken voor tijdens het rijden, maar ook als voering in jassen of handschoenen. Fleece is natuurlijk ook een heel goed isolerend materiaal waarvoor je kunt kiezen. Denk er in ieder geval aan om enkel kleding aan te schaffen die waterafstotend en winddicht werkt. 

Bericht auteur: Adbull

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *