Paarden vervoeren in een vliegtuig

Er zijn een hele hoop verschillende soorten dieren die mee kunnen in een vliegtuig, maar voor elk dier zijn er een hoop verschillende maatregelen nodig om hen te kunnen vervoeren. Het is voor een dier namelijk best spannend om te gaan vliegen, zij beleven dit dan ook natuurlijk heel erg anders dan mensen die er bewust van zijn dat ze gaan vliegen. Om een dier veilig te kunnen vervoeren zijn er verschillende soorten hokken die hiervoor kunnen worden gebruikt, zo ook voor het vervoeren van paarden met een vliegtuig. Dit is goed om te weten als jij een paard moet vervoeren. Wil je meer weten over het vervoeren van paarden in een vliegtuig? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Wat zijn de maatregelen die je moet treffen?

Paarden zijn net als mensen, ze houden namelijk van een veilig gevoel en van comfort. Daarom is het van belang dat paarden op een rustige manier worden vervoerd en ook comfortabel kunnen zijn tijdens hun reis. Bij paarden transport per vliegtuig komt een hoop kijken, hier heb je dan ook veel papierwerk voor nodig, een verklaring van de dierenarts en ook een juist hok waarin ze vervoerd kunnen worden. Ook het chipnummer en het paspoort van het paard wordt gecontroleerd als zij gaan vliegen.

Wat voor een hok heeft een paard nodig in een vliegtuig?

Het hok waarin een paard wordt vervoerd wordt ook wel een box genoemd. Soms worden er paarden met een hele hoge waarde, soms wel van een miljoen, vervoerd en deze paarden moeten dus ongedeerd aankomen bij de bestemming. Er zijn dan ook boxen voor twee, drie of een paard. In deze box zit natuurlijk stro, water en eten voor de paarden. Tijdens de vlucht is er een groom die de paarden in de gaten houdt en hen tijdens een lange vlucht verzorgd.

Is het slecht voor paarden om te vliegen?

Paarden kunnen net als andere dieren heel erg veel stress ervaren door te vliegen, daarom is het belangrijk dat zij zich comfortabel voelen in de box waarin zijn vervoerd worden zodat zij minder stress ervaren. Verder kan het vliegen zelf helemaal geen kwaad bij een paard, het gaat echt om de stress die negatieve invloed op het dier kan hebben. Gelukkig kan dit geminimaliseerd worden door het vervoer zo comfortabel mogelijk te maken voor het prachtige en edele dier.

Bericht auteur: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *