Hoe maak je een halstertouw voor je paard met paracord

Zelf een leidtouw maken voor je paard is een leuke manier om creatief bezig te zijn. Zo kun je zelf de kleurstelling en de lengte bepalen! Alles wat je nodig hebt zijn 4 verschillende kleuren paracord, een draaibare grendelsluiting, een schaar en een aansteker. Bevestig eerst de paracordstrengen aan de karabijnhaak en begin dan met het vlechten van het loodkoord. Zodra je klaar bent met vlechten, maak je een knoop aan het einde en brand je de losse uiteinden van het paracord om te voorkomen dat ze uitrafelen. Je leidtouw is nu klaar om met je paard te gebruiken!

Het paracord aan de sluiting bevestigen

1 Pak paracord, een draaibare grendelsluiting, een schaar en een aansteker. Het is het beste om al je benodigdheden klaar te hebben liggen voordat je begint! Kies 4 verschillende kleuren paracord, dat maakt het vlechten makkelijker.

Tip: https://www.123paracord.nl/paracord-kleuren/

Neem dan een draaibare grendelsluiting, zodat je het touw aan het halster van je paard kunt vastmaken. De schaar is om het paracord bij te knippen en de aansteker is om de uiteinden van de strengen te branden om rafelen te voorkomen.

Paracord is een goedkoop, lichtgewicht nylon touw dat van oudsher werd gebruikt voor parachute ophanglijnen. Vandaag de dag wordt het echter gebruikt voor een verscheidenheid van verschillende doeleinden, zoals ambachten, militaire benodigdheden, en bootuitrusting.

Je kunt paracord en draaibare grendels kopen bij bouwmarkten, outdoorwinkels of online.

2 Knip een lengte van 3,0 m van elke kleur paracord. Leg de verschillende gekleurde paracorddraden op elkaar. Pak een meetlint en meet de juiste lengte van elke streng. Gebruik een scherpe schaar en knip elke streng paracord op maat. Je zult eindigen met 4, 10 ft (3,0 m) lengtes paracord.

Je kunt ook een korter leidtouw maken als je dat liever hebt, door in plaats daarvan elke paracordstreng slechts 2,1 m (7 ft) lang te knippen.

3 Vouw de paracordstrengen in tweeën en lijn de middelste lussen op elkaar uit. Neem beide uiteinden van een streng paracord. Breng de uiteinden naar elkaar toe en vouw de streng in tweeën, zodat er een zachte lus in het midden ontstaat. Herhaal dit voor de resterende 3 strengen paracord en houd alle middelste lussen bij elkaar zodat ze op één lijn liggen.

Controleer of alle uiteinden van de paracordstrengen op één lijn liggen om er zeker van te zijn dat ze gelijkmatig gevouwen zijn.

Er zullen 8 verschillende paracorddraden aan de draaibare grendelsluiting bevestigd zijn.

Steek de uitgelijnde lussen door de snap van de draaibout. Neem de lussen van de paracorddraden die je gevouwen hebt en zorg ervoor dat ze allemaal nog steeds op één lijn liggen. Duw deze vervolgens door de snap van de draaibout. Zorg ervoor dat alle lussen door de snap zijn gegaan en dat ze nog steeds goed zijn uitgelijnd.

Trek de losse uiteinden van de paracorddraden door de lussen. Pak alle losse uiteinden van de paracorddraden vast. Breng deze door alle lussen die je door de wartelbout snap hebt geduwd om een knoop te maken. Trek aan de losse uiteinden van de paracord strengen om de knoop tegen de draaibout snap aan te spannen.

Dit creëert een knoop bij de draaibout snap met 8 verschillende strengen paracord.

Bericht auteur: Liesbeth Marijnissen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *