Gezonde voeding voor uw paard

Om uw paard gezond en fit te houden, is het van belang om goede voeding aan uw paard te geven. Gezondheid begint natuurlijk van binnenuit. Een paard heeft, net als wij mensen, behoefte aan een gevarieerd dieet. Zo zit er bij paarden verschil tussen een zomer- en winter dieet, en hebben ook paarden soms behoefte aan wat extra vitaminen en mineralen. Ben je benieuwd hoe je je paard het beste kan voeden? Lees dan snel deze blog verder over paardenvoeding.

Wat eet een paard

Een paard eet voornamelijk ruwvoer. Het liefst wilt u uw paard ruwvoer van goede kwaliteit geven. In dat geval heeft een paard 1,5-2,5 kg ruwvoer per 100kg lichaamsgewicht nodig. In ruwvoer zitten veel vezels, wat de spijsvertering en de darmflora van uw paard ten goede doet. Er zit wel verschil in de voedingsstoffen in het ruwvoer. Sportpaarden hebben ruwvoer nodig met een hoger energie- en eiwitgehalte. Bij normale paarden mag dit gehalte iets lager liggen. Dit ruwvoer vormt de basis voor de voeding van uw paard.

Verschil tussen zomer en winter

In de winter zitten er minder voedingswaarden in het gras. In dit geval is het nodig om het rantsoen van je paard aan te passen. In de winter is het dus nodig om de voeding van je paard aan te vullen met vitaminen, mineralen en sporenelementen. Horseflex heeft een uitgebreid assortiment aan natuurlijke voedingssupplementen voor paarden, waarmee u de voeding van uw paard compleet kan maken.

Extraatjes voor uw paard

We snappen dat u uw paard af en toe wil verwennen. Uw paard een stukje groente of fruit geven kan daarom best. Paarden zijn natuurlijk dol op wortels, maar ook broccoli of spinazie zijn goede opties. Met fruit moet u iets meer opletten. Kies bij fruit eigenlijk alleen voor appels, bananen, peren, perziken of pruimen. Deze fruitsoorten zijn goed voor de darmen van uw paard. 

Bericht auteur: Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *