Welk ongedierte zijn schadelijk voor onze gezondheid?

Er zijn veel verschillende soorten ongedierte. Dit is niet iets wat je graag in je huis of op je grond wilt hebben. Ongedierte kan namelijk erg schadelijk zijn voor je gezondheid. Ook kunnen ze er voor zorgen dat er gebouwen van je kapot gaan. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Soorten ongedierte

Er zijn veel verschillende soorten ongedierte. Het ene soort ongedierte is nog schadelijker dan het andere. Veel ongedierte kan ziektes met zich mee brengen of kan schadelijk zijn voor je gezondheid op een andere manier.

Knaagdieren zijn het meest bekende soort ongedierte. Dit zijn muizen en ratten. Deze dieren kunnen veel verschillende ziektes en virussen met zich mee dragen. Het lastige aan knaagdieren is dat deze al door de kleinste gaatjes in een muur naar binnen kunnen komen. Hierom kan het belangrijk om regelmatig te kijken naar sporen van knaagdieren. Hierbij moet je denken aan knaagsporen, smeersporen of keutels.

Ook kakkerlakken kunnen een groot probleem zijn voor in een gebouw. Kakkerlakken kunnen namelijk veel verschillende soorten allergieën opwekken en ziektes overbrengen. Allergieën wekken ze op door middel van hun geur, ontlasting of vervelling. Ook dragen kakkerlakken salmonella en E-coli bij zich.

Verder heb je nog mieren die ook snel een plaag kunnen veroorzaken. Op het moment dat je één mier ziet, heb je al snel het gevaar dat er binnen 24 uur veel meer mieren in je huis zijn. Vooral als ze in aanraking komen met eten wordt het erg lastig om van ze af te komen. Met name tropische mieren kunnen erg schadelijk zijn omdat deze net als kakkerlakken allergieën kunnen veroorzaken en ziektes met zich mee brengen.

Muggen zijn ook een groot probleem in Nederland. Omdat er in Nederland relatief veel water is te vinden, zijn er ook erg veel muggen. In Nederland vallen de plagen die een mug met zich mee kan brengen nog mee, maar het is mogelijk om knokkelkoorts, chikunguya, malaria en west nijl virus op te lopen door muggen. Vooral als je op vakantie gaat moet je hier rekening mee houden.

Andere stekende of bijtende insecten kunnen ook gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Door deze beestjes komen er namelijk jaarlijks meer dan een half miljoen mensen op de eerste hulp te liggen. Het steken gebeurt vaak omdat een insect zichzelf of zijn nest wilt verdedigen.

Ongedierte plaag

Als er ongedierte in je huis of op je grond bevindt, kan dit alleen al voor problemen zorgen. Een beetje ongedierte zorgt er namelijk voor dat er al snel meer ongedierte op je huis af komt. Hierom kan het handig zijn om deze te verdelgen.

Als je ongedierte wilt bestrijden, kun je het beste voor een bestrijdingsservice kiezen. Dit is een service die er voor zorgt dat al het ongedierte dat zich op je land bevindt weg gaat. Als je dit zelf wilt doen, kan dit al snel heel erg lastig worden. Hierom kun je het beste hulp in schakelen voor zo’n situatie met ongedierte.

Bericht auteur: LizzMedia

Angela Visser is oprichtster van Lizzmedia. Angela ontwikkelt websites en zorgt voor de online vindbaarheid van (online) bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *